Levél az MHTT részéreWeb MHTT

Az MHTT elérhetőségei:

Cím:
1101. Bp., Hungária krt. 9-11.
Postacím:
1581. Budapest Pf.: 15.
Telefon:
+36-1-432-9000/29-683
Fax:
+36-1-432-9000/29-961
E-mail:
mhtt@zmne.hu

Dr. Csery-Szűcs Péter, az MHTT Felügyelő Bizottságának tagja

Nevem dr. Csery-Szücs Péter, 1951-ben születtem, Budapesten.

A Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán légvédelmi rakéta szakon, a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián összfegyvernemi honi légvédelmi politikai munkás szakon végeztem. Diplomát szereztem a ML esti egyetem filozófia szakán, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar információszervezési tanulmányok szakán, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar jogász szakán. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem KLHDI PhD egyéni költségtérítéses hallgatóként Abszolutóriumot szereztem.

Orosz közép-, német alapfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Projekt marketing, pályázatírás, távoktatási, multimédia director számítástechnikai, alapfokú európai uniós szak-, ENSZ - Akadémia, bűnmegelőzési tanfolyamokat végeztem.

A Magyar Néphadseregnél és a Magyar Honvédségnél különböző beosztásokat töltöttem be. Voltam szakaszparancsnok, zászlóalj parancsnokhelyettes, ezredszintű, dandárszintű vezető. 1988 óta a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián ill. a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen dolgoztam, mint a parancsnokság munkatársa, a tanulmányi osztály főmunkatársa, az Egyetemi Könyvtár igazgatója majd a rektor közvetlen főmunkatársa ill. az oktatási rektorhelyettes főmunkatársa. Ebből a beosztásból mentem nyugállományba 2006. december 28-án, mk. alezredesként

1991-től vagyok a Magyar Hadtudományi Társaság tagja. Voltam elnökségi tag, Kiss Károly Hadtudományi és Biztonságpolitikai Szakosztály, a Biztonságpolitikai Szakosztály elnök, Biztonságpolitikai Szakosztály titkár, Biztonságpolitikai Szakosztály elnökhelyettes. 1994-ben szereztem egyetemi doktori címet, 2007-óta jogi doktor is vagyok.

1973 óta publikálok különböző civil ill. katonai folyóiratokban.

Elnöke voltam az Lap- és könyvszemle, a Kurrens Periodikum, az Akadémiai Fórum, tagja a Nemzetvédelmi Egyetemi Fórum, a Tiszti Hivatás, a Humán Szemle, szerkesztő bizottságának.

 

MHTT | Oldaltérkép | Jogok | Kapcsolat | © 2010 Magyar Hadtudományi Társaság