XVII. évfolyam
1. szám
2007. március

Az MHTT készül a beszámoló és tisztújító
küldöttgyűlésre

Az MHTT elnöksége a szakosztályok által választott küldöttek részvételével 2007. március 30-ára hívja össze a Társaság küldöttgyűlését a ZMNE Dísztermében.

A küldöttgyűlés napirendje:

1) Beszámoló a 2004-2006 között végzett munkáról.

2) A 2007. évi munkaterv beterjesztése és elfogadása.

3) A küldöttgyűlés hatáskörébe tartozó szabályzók felülvizsgálata és szükség szerinti módosítása, kiegészítése.

4) Új vezetoség (tisztségviselok) megválasztása.

Az MHTT elnöksége és intézobizottsága legutóbbi ülésein számba vette a küldöttgyűlés elokészítésével és lefolytatásával kapcsolatos feladatokat.

A küldöttgyűlés elokészítésének elso lépéseként - az alapszabály eloírása szerint - a szakosztályok, klubok és a kihelyezett tagozatok megtartották az év- és cikluszáró gyűléseiket, amelyeken számba vették az elvégzett munka eredményeit, és a következo idoszak feladatainak kitűzése mellett újraválasztották vagy megerosítették a szakosztályok elnökeit, vezetoségi tagjait és titkárait. Második lépésként - a szakosztályok összegzo munkájával párhuzamosan - a reszortfeladatokat ellátó elnökhelyettesek, valamint a felügyelo és az etikai bizottság is számot adtak a beszámolási idoszakban végzett munkáról.

A fentiekre alapozottan elkészült a társaság életének minden összetevojére kiterjedo - az elso és a második napirend témáját képezo - beszámoló, nevesítve: Az elnökség, a felügyelo és az etikai bizottság beszámolója a 2004-2006 közötti ciklusban végzett munkáról , a szervezeti élet értékelése és a következo ciklus feladatainak - távlati és éves - számbavétele.

A küldöttgyűlés programja szerint az 1. és a 2. napirendi pont írásos anyagaihoz, amelyeket a küldöttek megkapnak, az MHTT elnöke, a bizottságok tagjai és a reszortfelelos elnökhelyettesek a küldöttgyűlésen szóbeli kiegészítést tesznek, amelyet vita és válasz követ, szükség esetén közös állásfoglalás kialakítása és határozat hozatal .

A küldöttgyűlés második részében kerül sor a Társaság tisztségviseloinek megválasztására.

A küldöttgyűlés, az alapszabály értelmében 3 évre választ új elnököt, alelnököt, öt reszortfeladatokat ellátó elnökhelyettest, valamint felügyelo és etikai bizottságot.

A fenti funkciókat ellátó személyeknek fontos szerepük van a Társaság vezetésében, szervezeti életének, munkájának szervezésében. Nem mindegy tehát, hogy a több száz tagot képviselo küldöttgyűlés résztvevoi kit választanak meg, kik kapnak újabb három évre bizalmat.

Az elnökség a küldöttgyűlést elokészíto szeptemberi ülésén az új tisztségviselok kiválasztására jelölobizottságot választott, melynek tagjai felkeresik (felkeresték) a Társaság tagjait és véleményt kérnek (kértek) a leendo vezetoségi tagokról. A jelölobizottság, melynek elnöke dr. Cseri Péter, tagjai dr. Grósz Zoltán és dr. Király László, a küldöttgyűlésen teszi meg - a Társaság véleményére alapozott - javaslatot a tisztségviselok személyére.

Az MHTT elnöksége kéri a Társaság tagjait, a küldöttgyűlés résztvevoit, hogy éljenek választási jogaikkal. Fontos, hogy olyan személyek kerüljenek a Társaság élére, akik a közösség eddigi eredményeire építve, azt tovább gazdagítva vállalják a tisztségekkel járó nem kis munkát, a hadtudomány művelésének szolgálatában.

A szakosztályok által delegált küldöttek a küldöttgyűlés részletes programját s a MEGHÍVÓT idoben megkapják.

Lehetoség van arra is - elozetes bejelentés alapján (MHTT titkársága Tel: 29-684) -, hogy a Társaság bármely tagja (tehát az is, aki nem delegált), és külsos érdeklodo is részt vegyen a küldöttgyűlésen.

Budapest, 2007. február 28.

A szerk.