A szekciók ülései

A plenáris ülésen elhangzott bevezetõ elõadások után a konferencia három szekcióban folytatódott. A program szerint az elõadásokhoz kapcsolódóan a katonai erõk alkalmazásával összefüggõ kérdések részletesebb vizsgálatára, megtárgyalására került sor.

Az I. szekcióban résztvevõk, Deák János vezetésével a háborúk, a fegyveres konfliktusok, stratégiai mûveletek elveit, jellemzõit, eszközeit és eljárásait és az ezzel kapcsolatos kérdések fõbb irányait;

a II. szekcióban Braun László vezetésével, a többnemzetiségû mûveletek hadmûveleti, harcászati tapasztalatait, a magyar haderõ részvételét a béketámogató mûveletekben és multifunkcionális képességei fejlesztésének további irányait;

a III. szekcióban Harai Dénes vezetésével a különbözõ békemûveletekben résztvevõ katonai erõ alkalmazásával kapcsolatos társadalmi és szociológiai kérdéseket, a háború, a fegyveres küzdelem humán jellegú vonatkozásait vizsgálták.

A következõ oldalakon közreadjuk a szekciók ülésein elhangzott (és írásban leadott) elõadásokat, hozzászólásokat és a szekciók vezetõinek összefoglaló értékelését.